Project

Herinrichting Raadhuisplein e.o. Reuver

Door de aanleg van de rijksweg A73 is de verkeersdrukte op de oude Rijksweg door de kern Reuver sterk afgenomen. Hierdoor ontstonden kansen voor het opwaarderen van de verblijfskwaliteit binnen het centrum van Reuver. Dit vormde de aanleiding voor de herinrichting van het centrum van Reuver. Het gehele centrum kent een hoogwaardige inrichting. Als bestaringsmateriaal is in het gehele centrum gebruik gemaakt van gebakken klinkers en natuursteen.

Het Raadhuisplein is na de herinrichting weer een echt plein geworden. Aan dit plein zijn winkels en enkele horecagelegenheden gelegen. De parkeerfunctie is voor een groot deel van het plein gehaald en het plein heeft een inrichting gekregen welke van gevel tot gevel loopt. Enkele grote bomen geven het plein een groen karakter. Hierdoor is een intiem en overzichtelijk plein ontstaan dat volop ruimte biedt voor terrassen, de weekmarkt en evenementen. Een patroon van goud geglazuurde ‘strooistenen’, welke refereren aan de lokale historie van keramische industrie, zorgen voor een bijzonder nachtbeeld van het plein. Ook de in de bestrating opgenomen fonteintjes worden in de avondsituatie aangelicht.