Project

Herinrichting omgeving Huis van de Gemeente Panningen

In het kader van de geactualiseerde Structuurvisie centrum Panningen zijn de laatste jaren diverse projecten uitgevoerd rond het centrum van Panningen, waaronder de Markt, de Raadhuisstraat en een groot deel van de Kerkstraat. Nadat ook het gemeentehuis is omgebouwd tot Huis van de Gemeente is nu de omliggende infrastructuur en noordelijk gelegen park aan een herinrichting toe.

De Gemeente Peel en Maas heeft Plangroep Heggen opdracht gegeven voor deze herinrichting van deze omgeving. Binnen het ontwerp wordt er voor voetgangers en fietsers een laagdrempelige en kwalitatieve verbinding gerealiseerd tussen de Markt en het Huis van de Gemeente en de noordelijk gelegen parkzone. Aan de voorzijde van het Huis van de Gemeente wordt een plein aangelegd. Voor een groene omkadering van het gebouw worden groenelementen op het plein toegepast in zowel vaste als verplaatsbare bakken.