Parc Hoogveld, Sittard

Parc Hoogveld is gelegen langs de spoorlijn in de Sittardse wijk Hoogveld. Het betreft een wigvormig gebied dat wordt ingekaderd door een tweetal assen.

Stimuleren en faciliteren van ontmoetingen is een rode draad in de inrichting van het park. Veel inrichtingselementen zijn bedoeld om ontmoetingen te bevorderen. Voorbeeld hiervan is de waterspeelplaats die tevens schaatsbaan, amfitheater of waterorgel kan zijn, al naar gelang het seizoen of de wensen van de gebruikers. Vlak bij deze waterspeelplaats loopt een van de kronkelpaden die het park samen met het grid van rechte lanen van ruggegraad voorzien. Ontmoeten en verbinden is ook het thema van de speelweide aan de zijde van het zorgcomplex. Daarnaast: een uitgestrekte waterpartij met mogelijkheden om ‘over het water’ te lopen, bruggetjes, steigers en fonteinen.

Aan de zijde van het spoor is een glooiende boszone opgenomen waarbinnen enkele themavelden een verrassend element vormen tijdens de wandeling. Het nodigt uit voor een ommegang na het avondeten of om verstoppertje te spelen met de (klein)kinderen. Langs de as bij de Urban Villa’s zijn verschillende thematuinen gesitueerd welke worden afgewisseld door velden met sierkersen. Centraal in het park is een theehuis gelegen welke een belangrijke rol als ontmoetingsplek vervult. Hier vinden tal van activiteiten plaats.

Projectnaam: Parc Hoogveld
Opdrachtgever: Orbis Medisch en Zorgconcern
Plaats: Sittard
Vakgebied: Landschapsinrichting, Civiel- en Cultuurtechniek, Toezicht en Directie
Status: Afgerond

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.