Heiveld Landgraaf

 

Feestelijke oplevering ontmoetingstuin en woningen in Heiveld

Op woensdag 20 juli vond de feestelijke oplevering van de ontmoetingstuin en de nieuwbouwwoningen in de wijk Heiveld plaats.

De herstructurering van Heiveld komt voort uit het Wijkontwikkelingsplan Nieuwenhagen-Lichtenberg. Daaruit bleek dat er behoefte was aan de verschillende woningtypen en meer ruimte en groen in de wijk. Deze behoefte resulteerde in dit mooie, bijzondere project.

Het plan is één van de drie grootste herstructureringsplannen in Landgraaf. Er zijn 171 woningen gesloopt en 30 terug gebouwd. Naast de reguliere woningen is er ook een zorgcomponent in Heiveld toegevoegd in de vorm van 6 zorgbungalows. De woningen vormen de omlijsting van de prachtig aangelegde ontmoetingstuin.

Plangroep Heggen tekende voor het ontwerp en de bestekuitwerking van zowel de wegen als de ontmoetingstuin. De tuin is voorzien van diverse functies zoals sport-, spel- en ontmoetingsplekken voor jong en oud. De bedoeling is dat zowel de bewoners van de nieuwe woningen, als ook de bewoners uit de buurt er kunnen wandelen of genieten op een bankje in de zon. Voor kinderen is er volop speelgelegenheid in het park. Voor elk wat wils dus!

Projectnaam: Ontmoetingstuin Heiveld
Opdrachtgever: Gemeente Landgraaf
Plaats: Landgraaf
Vakgebied: Landschapsinrichting, Civiel- en Cultuurtechniek
Status: Afgerond

IMG_9216

IMG_9213

IMG_9221

Presentatie TOTAAL informatieavond 01-07-2014-17

 


 

Geen reacties mogelijk.