Fietspaden Epen-Mechelen

Fietsers kunnen nu nóg meer genieten van het 5-sterrenlandschap

Het nieuwe fiets- en voetgangerspad tussen Epen en Mechelen is op 15 juli jl. officieel in gebruik genomen. Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem fietsten samen over het 1,8 kilometer lange tracé.

De weg tussen Epen en Mechelen loopt door een indrukwekkend stukje landschap en wordt door toeristen, werkverkeer en schoolgaande jongeren veel gebruikt. De drukte op deze mooie route was vaak niet altijd even ideaal voor alle weggebruikers. Om de verkeersveiligheid van zowel de fietsers als de voetgangers te verbeteren, hebben gemeente Gulpen-Wittem en provincie Limburg geïnvesteerd in de aanleg van een fiets- en combipad buiten de bebouwde kom.

Gedeputeerde Geurts: “Dit fietspad is mooi ingepast in het landschap, dat onze trots vormt. Deze nieuwe fietsroute is aantrekkelijk voor inwoners, met name voor schoolgaand verkeer, maar zeker ook voor toeristen. Voortaan kan iedereen op een veilige, sportieve en recreatieve manier genieten van het mooie landschap.”

Het fiets en het combipad zijn beide uitgevoerd in beton. Ondanks het stugge materiaal bewegen deze fietspaden toch mee met het slingerende verloop van de weg en het glooiende landschap. Het glooiend en slingerend verloop wordt versterkt door de hagen die zijn opgenomen tussen het fietspad en de rijweg.

De realisatie van het fiets- en combipad tussen Epen en Mechelen heeft 1,2 miljoen euro gekost. De provincie heeft daarvan 235.000 euro betaald.

Plangroep Heggen verzorgde zowel het ontwerp, de besteksuitwerking en de begeleiding bij de uitvoering voor dit project.

Projectnaam: Fietspaden Epen-Mechelen
Opdrachtgever: Gemeente Gulpen-Wittem
Plaats: Mechelen
Vakgebied: Landschapsinrichting, Civiel- en Cultuurtechniek, Planologie, Toezicht
Status: Afgerond

20160512_162452


20160512_084147

IMG_9245

Geen reacties mogelijk.