Arcus College Heerlen

Arcus 02

Op 1 september 2014 werd de nieuwbouw van ROC Arcus Heerlen officieel in gebruik genomen. Sinds deze dag maken vele tientallen studenten en docenten dagelijks gebruik van het nieuwe pand en de bijzondere buitenruimte.

Het gebouw is ontworpen door IAA architecten en bestaat uit zes halfronde gebouwvormen tegen de randen van de kavel. Om het hoogteverschil van de kavel optimaal te benutten zijn daarbij de parkeerfaciliteiten en een groot gedeelte van het gebouw in de helling ‘geschoven’. De binnentuin met diepliggende patio’s laat licht en groen doordringen tot diep in de gebouwen.

Plangroep Heggen verzorgde het ontwerp voor de inrichting van de daktuin (welke vanaf de Valkenburgerweg toegang verschaft tot de hoofdingang), de verschillende patio’s en de parkachtige verblijfszone met een wadi-systeem grenzend aan het natuurgebied. Bijzonder element binnen het ontwerp vormen de in de twee centrale patio’s aanwezige ‘living walls’. Deze schuine, groene wanden komen zowel in de buitenruimte (wanden in de patio’s) alsook in de binnenruimte (gangwanden) voor, slechts gescheiden door een glaspui.

Voor de inrichting van de buitenruimte van het Arcus College in Heerlen heeft Plangroep Heggen zowel het ontwerp alsmede de besteksuitwerking en esthetisch toezicht verzorgd.

Projectnaam: Terreininrichting Arcus College
Opdrachtgever: Arcus College
Plaats: Heerlen
Vakgebied: Landschapsinrichting, Civiel- en Cultuurtechniek, Toezicht
Status: Afgerond

Geen reacties mogelijk.