Ontwerp

Stedenbouw

Stedenbouw is de kunst en wetenschap van het ontwerpen, plannen en inrichten van stedelijke omgevingen. Het omvat het creëren van functionele, esthetische en duurzame stadslandschappen waarin mensen wonen, werken, spelen en zich verplaatsen. Denk aan gebouwen, maar ook openbare ruimtes, infrastructuur en groene gebieden. Stedenbouw is een gevestigde kracht binnen de diensten van Plangroep Heggen. Met meer dan 25 jaar ervaring ontwerpen we een mooie én functionele ruimte om in te bloeien.

De kracht van stedenbouw

Stedenbouw gaat verder dan alleen het neerzetten van gebouwen. Het is een samensmelting van verschillende disciplines, waarin we slimme oplossingen bedenken. Oplossingen die passen bij de bestaande inrichting, aansluiten bij de omgeving en met oog voor de toekomst. Bij Plangroep Heggen weten we als geen ander dat de harmonie tussen architectuur, infrastructuur en groene gebieden cruciaal is. Door deze goed af te stemmen, zorgen deze voor leefbare en duurzame stadslandschappen. Een ruimte om te verbinden en meer levensgenot te ervaren.

Jarenlange ervaring in stedenbouw

Als ervaringsdeskundige in stedenbouw hebben we bij Plangroep Heggen al meer dan 25 jaar ervaring in uitdagende projecten. We zetten ons in voor het verbeteren van de leefomgeving door aandacht te schenken aan zowel esthetiek als functionaliteit. Onze kennis van de omgeving en onze lokale betrokkenheid stellen ons in staat om creatieve en functionele oplossingen te bedenken. Dit doen we altijd procesmatig, klantgericht en betrokken. Door samen te werken met lokale gemeenschappen en belanghebbenden, omarmen we burgerparticipatie als de sleutel tot een gedragen ontwerp.

Stedenbouw met impact

We hebben onze stempel gedrukt op verschillende stedenbouwkundige projecten. Van de herinrichting van dorpskernen en centra tot de ontwikkeling van levendige boulevards, zoals de Maasboulevard in Kessel. Door burgers en eindgebruikers te betrekken, creëren we voor iedereen een ruimte om in te bloeien. Hierbij maken we gebruik van technologieën en trends om groene ruimtes te vergroten en klimaatbestendigheid te bevorderen.

Relevante projecten

Plezier, teamwork en creativiteit gaan voorop tijdens de realisatie van onze projecten. Laat je inspireren door onze unieke en bijzondere projecten:

Engineering, Ontwerp
Herinrichting Zandstraat te Montfort
Directie & toezicht, Engineering, Ontwerp
Herinrichting Gravenweg – N300
Directie & toezicht, Engineering, Ontwerp
Reconstructie Waubacherweg

Onze expertisegebieden

Plangroep Heggen heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in uiteenlopende expertises. De fundamenten voor onze expertises zijn onderstaande vakgebieden:

Ontwerp

In de ontwerpfase staan het functioneel ontwerp en de vormgeving centraal. We ontwerpen bij Plangroep Heggen met hoge betrokkenheid en creativiteit.

Engineering

Bij Plangroep Heggen is engineering meer dan techniek. We richten ons op de civiel- en cultuurtechnische uitwerking van de buitenruimte.

Directie & toezicht

Bij Plangroep Heggen gaat directievoering en toezicht verder dan technische aspecten; het is een cruciaal onderdeel van ons projectbeheer.