Straatbaksteen: Buitenhof de Leistert

Nostalgie in bourgondisch Nederland

Buitenhof de Leistert, een vakantie­ en recreatiepark in midden­Limburg, opende vorig jaar haar deuren. het bijzondere landschap waarin het recreatiepark is gebouwd, ligt tussen Roermond en weert. Buitenhof de Leistert is een prachtige locatie om van ‘Bourgondisch Nederland’ te genieten. de combinatie van ruime woonboerderijen en veel groen, heeft er dan ook voor gezorgd dat al 210 van de 225 vakantiehuizen verkocht zijn.
Jaarlijks trekken veel Nederlanders erop uit in eigen land. Met name een weekend weg is in trek en de behoefte aan bungalows en zomerhuizen is groot. Er bestaan al veel vakantieparken, maar zelden is een vakantiepark zo ruim en rustiek opgezet, waarbij de traditionele architectuur en het vele groen naadloos met elkaar verbonden worden door met straatbakstenen bekleden paden, hoven en pleintjes. Dankzij dit ontwerp ademt het recreatiepark rust, ondanks dat het park beschikt over veel faciliteiten en vakantiehuisjes.
Authentiek
De authentieke uitstraling maakt dit vakantiepark echt bijzonder. Ondermeer dankzij het gebruik van straatbaksteen is de architect erin geslaagd het nieuw gebouwde park karakter te geven. Het is alsof de huisjes in het park er al jaren liggen en het park van oudsher met de omgeving verbonden is. De regio waarin het park gevestigd is, ligt tussen de Peel en de Maas en grenst aan de gemeente Leudal. De bezoekers van het park kunnen eindeloos wandelen in het gelijknamige natuurreservaat of een kijkje nemen bij de agrarische bedrijven die in de regio gevestigd zijn. Om de rustieke sfeer van ‘Bourgondisch Nederland’ na te bootsen, koos de architect voor veel groen tussen de vakantiewoningen, die allemaal in de stijl van traditionele woonboerderijen zijn gebouwd. Bewust is gekozen voor straatbakstenen, aangezien gebakken materiaal naadloos aansluit bij het gekozen thema ‘nostalgie’. Het doel: optimaal genieten van de natuur, zodat het lijkt alsof de tijd even stil staat.
Natuurlijk Geheel
Zowel de woonboerderijen, als de lanen, hoven, fruitgaarden en kronkelende beekjes zijn aangelegd met het thema ‘nostalgie’ in gedachte. De vakantiewoningen hebben aangrenzende tuinen en zijn bereikbaar via ruime wandelpaden die in het park zijn aangelegd. De pleinen, paden en opritten zijn gelegd met gebakken lang- en keiformaten. De keien zijn een mooie aanvulling op de bestrating, omdat het een natuurlijk effect geeft. De wandelpaden van straatbaksteen vormen samen met de smalle beekjes die door het park lopen een natuurlijk geheel.
Handmatig
De bestrating moest goed passen bij de natuurrijke omgeving van het vakantiepark. Aangezien de geselecteerde straatbakstenen diverse formaten hebben, werd gekozen voor handmatige bestrating. Sommige delen in het park, zoals de randen van de paden, kon- den wel mechanisch worden gelegd. Door het vakwerk ademt de bestrating de sfeer van vroeger en nu. En ziet Buitenhof de Leistert er prachtig uit.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een bericht achter

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.