Centrumplan Valkenburg

In 2010 kreeg Plangroep Heggen de opdracht voor de herinrichting van de openbare ruimte van het centrum van Valkenburg aan de Geul. Inmiddels krijgt de metamorfose van het centrum van Valkenburg zijn definitieve vorm. Het historisch centrum is grotendeels opgeknapt net als de herinrichting van de winkelstraten ten noorden van de Geul. Ook het Theodoor Dorrenplein heeft zijn nieuwe inrichting gekregen waarbij het plein van gevel tot gevel is bestraat met basaltblokken. De bruggen over de Geul en de Molentak zijn daarbij versmald en een twintig meter lange bank vouwt zich rond de oude beuk en domineert het ‘nieuwe’ Theodoor Dorrenplein. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp voor de herinrichting van het Walramplein. Daarbij wordt de historische stadsmuur weer zichtbaar gemaakt. Tevens is op het plein een bewaakte fietsenstalling voorzien.
Voor het complete centrum van Valkenburg heeft Plangroep Heggen zowel het ontwerp alsmede de besteksuitwerking en het toezicht en directie verzorgd.

Projectnaam: Historisch centrum Valkenburg – Hart voor Valkenburg

Opdrachtgever: Gemeente Valkenburg aan de Geul

Plaats: Valkenburg aan de Geul

Vakgebied: Civiel- en Cultuurtechniek, Toezicht en Directie

Status: In uitvoeringimg_9450

img_9465img_9451 img_9447 img_9441img_9453img_9448 foto2 foto dsc00368

 

 

Geen reacties mogelijk.